torstai 19. huhtikuuta 2012

Helsinki Zen Centerin kommentti Samin kirjoitukseen tapahtumista, jotka johtivat hänen eroonsa Helsinki Zen Centeristä vuonna 2010.

Tämä blogipostaus on julkaistu 27.4.2012.


Sain alla olevan tekstin 25.4. Helsinki Zen Centerin ohjaajalta, ja hänen pyynnöstään julkaisen sen tässä blogissa kokonaisuudessaan.


Helsinki Zen Centerin kommentti Samin kirjoitukseen tapahtumista, jotka johtivat hänen eroonsa Helsinki Zen Centeristä vuonna 2010.

Sami oli arvostettu ja pidetty sanghajohtaja. Hänen lähdöstään seurasi hämmennystä ja surua ja hänen väitteensä otettiin hyvin vakavasti.

Emme kommentoi yksityiskohtia Samin kirjoituksessa, sillä se paljastaisi ihmisten henkilökohtaisia ja luottamuksellisissa tilanteissa jaettuja tietoja.

Helsinki Zen Centerin ohjaajat tutkivat perusteellisesti Samin kritiikin toiminnastamme. Luottamuksellisuussyistä emme voineet käsitellä kaikkia yksityiskohtia koko yhteisön voimin. Kritiikki oli pääosin sama kuin yllä mainitussa blogikirjoituksessa ja sen liitteissä. Joistakin asioista olimme samaa mieltä. Pohdinnan seurauksena paransimme toimintatapojamme, esimerkiksi liittyen rymän sisäiseen kommunikointiin sekä psyykkisten ongelmien tunnistamiseen ja niihin reagointiin.

Sitä vastoin emme löytäneet perusteita valtaosaan Samin tulkinnoista ja johtopäätöksistä. Henkilöt, joita Sami lainaa perusteluina näkemyksilleen, yleensä tunnistivat itse lainaukset. Useimmissa tapauksissa lainaus oli irroitettu suuremmasta asia- tai keskustelukokonaisuudesta, minkä takia henkilöt olivat eri mieltä Samin tekemistä tilanteen tulkinnoista. 

Tapahtumien yhteydessä käytiin avointa keskustelua useissa koko sanghan kokouksissa. Kaikilla jäsenillä oli mahdollisuus osallistua sekä nähdä eri osapuolten argumentointi keskustelupalstalla, joka on yhä käytössä. Siellä käydyt keskustelut ovat edelleen jäsentemme luettavissa.

Toivomme, että ne, joita asia askarruttaa, lukevat Samin kirjoituksen ajatuksella.

Toisenlaisen näkökulman voi antaa esimerkiksi se, että tulee henkilökohtaisesti tutustumaan Helsinki Zen Centerin toimintaan sekä myös opettajiimme. Vastaamme myös henkilökohtaisiin yhteydenottoihin ja kyselyihin niin yksityiskohtaisesti kuin se on mahdollista loukkaamatta kenenkään – niin entisten kuin nykyisten harjoittajiemme - yksityisyydensuojaa. Mahdolliset yhteydenotot voi lähettää osoitteeseen helsinki@zazen.fi.

13 Zen Centerin ohjaajaa osallistui tämän vastineen kirjoittamiseen.

1 kommentti:

  1. Hrdaya....I never thought it could lead to a bunch of stupid politicians and ultra-fanatic religious philathelists....dharmas sunken into dharmas dreaming dharmas are Dharma...and yet they are the Most Honorable Dharmas to an old poor devil like me. Or what your true Dharma-eye sees my ol´friend Hui-neng?

    VastaaPoista